Nøstet er reddet

Med Sandviken kystlag som pådriver, 200 timer med iherdig dugnadsinnsats, og sponsorer på lag, er nå nøstet bevart for fremtiden. Dette ble gjort for å sikre videre bruk og behandling av våre tradisjonelle småbåter i Bergen Båtdelering.

Siste måneden har det vært stor aktivitet på "Tangen" for å ta ned nøstet, og gjøre plass til utbygging av ny kai.

Nøstet ble tatt ned steg for steg på dugnad ila to uker. Først måtte flere tonn skifer tas ned, og vi var heldige å få Vestland Bygg og Entreprenør med på laget. De bygget opp stillas for å sikre arbeidet, og stilte mannsterk sammen med våre frivillige for å ta ned og stable skiferen forsvarlig. Med uunnværlig innsats fra John Audun med trucken, ligger nå skiferen trygt i pallekasser. Vår gode nabo Neumann Bygg sponset oss med paller. 

Sidebygget og taket ble så tatt ned av frivillige og våre ansatte. Vikinglaget stilte med lastebil og fraktet materialer trygt til lagring. Når kommunens arbeidere var klar med kranbil, ble treplugger slått ut, så grindene kunne tas forsvarlig ned. Hele nøstet er nå trygt lagret på området. 

Vi var også heldige og fikk 60 000 kroner fra #OBOSgirtilbake. Pengene gjør at vi fikk tatt ned forsvarlig, og lagret nøstet for fremtiden.

Vi ser frem til den dagen vi igjen har nøst i havnen. Da kan småbåtene trygt lagres og vedlikeholdes under tak, og vi kan igjen ha gode møter og samtaler mellom våre medlemmer og nabolaget i ekte maritimt miljø.

Arbeidet på "Tangen" vil etter planen pågå til november, og området vil fram til da være stengt for publikum. Men fortvil ikke, for havnen og småbåtene kan brukes. I Bergen Båtdelering kan robåter leies på timesbasis via Norges Fiskerimuseum, eller når du måtte ønske ved å melde deg inn i Sandviken kystlag som møtes onsdagskvelder på Kystkultursenteret.

Tusen takk til alle frivillige som har stått på sent og tidlig, Sandviken kystlag, Vikinglaget Haakon Haakonson, og Norges Fiskerimuseum. Tusen takk til våre samarbeidspartnere og sponsorer Vestland Bygg og Entreprenør, Neumann Bygg og OBOS!2024 © Bergen Kystkultursenter